AB Öğrenci değişim programı, Litvanya'da Eğitim - Litvanya Öğrenci değişim programı, vize bilgileri,

AB değişim programı çerçevesinde vize olacak öğrenciler 3 aya kadar;

Litvanya Cumhuriyeti'nin tüm vizeleri yalnızca Ankara'da bulunan Litvanya Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü tarafından verilmektedir. Türk vatandaşlarından yeşil pasaport ve kırmızı /gri hizmet pasaportlarına sahip olanlardan vize istenmemektedir. Litvanya’ya girişte Schengen vizesi geçmemektedir.
Lacivert Pasaport sahiplerine uygulanacak vize için Konsolosluğa sunulması gereken belgeler aşağıdaki gibidir:
1. Buyukelcilikten alinan vize formu (tamamı büyük harfle yazılmalı).
2. Pasaport (Pasaport, Litvanya'dan ayrılma tarihinden itibaren en az 3 ay geçerlilik süresine sahip olmalıdır).
3. Gidecek olan şahsın adına ve adresine, Litvanya’nın İçişleri Bakanlığı Goçmen Bürosu tarafından onaylanmış orijinal davetiye. Davetiye posta/cargo ile şahsın adresine gelmelidir. Konsolosluk vize tarihlerini devetiyede görülen tarihlere aynen uyarak verecektir. Geç yapılan başvurularda herhangi bir koşulda daha uzun tarihli vize verilemez. Kişiler bunu göz önünde bulundurarak zamanında başvurmalı ya da davetiyedeki bitiş tarihinde Litvanya'dan ayrılmaya hazırlıklı (Büyükelçilik gerktiği takdire davetiyenin orijinalini isteme hakkına sahiptir)
4. Litvanya'da kalış süresince geçerli, 30.000 Euro değerinde uluslararası sağlık sigortası. Kişi orijinal sigortayı Litvanya seyahatı süresince yanında bulundurmalı.
5. Bir adet vesikalık fotoğraf (35x45 mm - yeni çekilmiş arka zemini beyaz fonlu olmalı).

Vize Ucretleri: 35 EURO


------------------------

AB değişim programı çerçevesinde vize olacak öğrenciler 3 aydan 6 aya kadar

1. Pasaport (Litvanya’dan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmak zorunda)
2. Basvuru Formu (tamamı büyük harflarle doldurulmalı)
3. Delalet mektubu (Tarpininkavimo raštas): Litvanya’daki üniversitenin, Litvanya Cumhuriyeti Göçmenlik Bürosuna, D kategorisi çoklu giriş vizesi işlenmesi için yazılan mektup (NOT: mektup Litvanca olmalı ve öğrenciyle ilgili tüm bilgileri içermeli; tüm şahsi bilgiler, eğitim süresi, kurslar vs)
4. Uluslarası geçerli sağlık sigortası; Litvanya’da kalınacak tüm süreyi kapsayan ve 30.000 EURO teminatlı (NOT: Sigortanın orijinali sınırda Litvanya Cumhuriyeti Devlet Sınır Kontrol Servisi tarafından kontrol edilebilir)
5. 1 adet fotoğraf (35×45 mm açık renk/düz zemin) başvuru sahibinin yakın zamanda çektirmesi gerekmektedir

6. 60 EURO

------------------------------------------------

AB değişim programı çerçevesinde vize olacak öğrenciler 6 aydan fazla süre için;

1. Pasaport (Litvanya’dan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmak zorunda)

2. Basvuru Formu (tamamı büyük harflarle doldurulmalı)

3. Delalet mektubu (Tarpininkavimo raštas): Litvanya’daki üniversitenin, Litvanya Cumhuriyeti Göçmenlik Bürosuna, D kategorisi çoklu giriş vizesi işlenmesi için yazılan mektup (NOT: mektup Litvanca olmalı ve öğrenciyle ilgili tüm bilgileri içermeli; tüm şahsi bilgiler, eğitim süresi, kurslar vs)

4. Uluslarası geçerli sağlık sigortası; Litvanya’da kalınacak tüm süreyi kapsayan ve 30.000 EURO teminatlı (NOT: Sigortanın orijinali sınırda Litvanya Cumhuriyeti Devlet Sınır Kontrol Servisi tarafından kontrol edilebilir)

5. 1 adet fotoğraf (35×45 mm açık renk/düz zemin) başvuru sahibinin yakın zamanda çektirmesi gerekmektedir

6. 60 EURO

7. Pasaport fotokopisi (noter tasdikli)

8. Ozel basvuru formu (Litvanca/İngilizce olarak büyük harflerle doldurulmuş ve fotoğraf eklenmiş olarak): Göçmen Bürosundan alınabilir

9. Başvuru sahibinin yeterli nakte sahip olduğunu beyan eden evrak

10. Üniversite kabul evrakı

11. Başvuru sahibinin Litvanyada konaklayacağı süre boyunca kalacağı yeri beyan eden evrak

12. Delalet mektubu (Tarpininkavimo raštas):Üniversiteden temin edilir

Yukarıda belirtilen tüm fotokopi evraklar noter tarafından tasdiklenmeli (Türkçe evraklar Türk noteri – Litvanya evrakları Litvanya noteri tarafından). Tüm evraklar Litvanca olmalı veya Litvancaya tercüme edilerek yeminli tercüman tarafından tasdiklenmeli.
4. - 5. ve 6. maddelerde yer alan evraklar için lütfen Üniversitelerin Uluslarası Öğrenci Bölümlerine başvurunuz.

Öğrenciler, Göçmen Bürosu tarafından temin edilen evraklar ile (izin veren makam sadece Göçmen Bürosudur) Büyükkelçiliğe vıze için şahsen başvurmalılar. Göçmen Bürosu 6 aya kadar cevap verir, kişi için oturma izni işlenmesine karar verildiğinde, o kişinin Büyükelçiliğe şahsen başvurarak Litvanya’ya girişi için gerekli olan tek girişli D kategorsindeki vizeyi (Göçmen Bürosu’nun karar tarihinden itibaren 3 ay içerisinde işlenir) alması ve Litvanya’ya giriş yaptıktan sonraki 1 hafta içerisinde oturma iznini almak için Göçmen Bürosuna başvurması gerekmektedir (D kategorisindeki vize için Büyükelçilik tarafından istenen evraklar: pasaport - oturma izni bitiminden itibaren en az 3 daha geçerli olmalıdır, doldurulmuş form, 1 fotoğraf, süresince geçerli uluslararası sağlık sigortası). Note: D kategorsi tek girişli vize ancak Göçmen Bürosunun olumlu kararından sonra verilir.

Oturma izni evrakı ücreti: 140 €'durD kategorisi vıze: 60 €'dur

AVRUPA ÜLKELERİNDE NELER OLUYOR?