Letonya Vizesi - Letonya Vize Bilgileri - Letonya Turist Vizesi aiçin gerekli belgeler - Letonya'ya gitmek için başvurular

Letonya Turistik Vizesi için gerekli belgeler;

Dikkat!
Letonya Ülkesi Schengen Vize sistemine dahildir.
İlk defa Schengen vizesi alacak kişilerin Konsolosluğa şahsen başvurması gerekiyor.
Konsolosluk ek evrak talebinde bulunabilir.

Vize başvuru formu İngilizce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Yesil pasaport ve Gri pasaportlar (Servis pasaportu) için vize gereklidir.

Vize ucreti: 85 Euro


Gerekli Belgeler:
Letonya Göçmen Bürosu’ndan davetiye gereklidir.Letonya Göçmen Bürosu’ndan davetiye alınabilmesi için vize almak isteyen kişiyi Letonya’dan davet edecek olan kişi veya firma, bir dilekçe ile Göçmen Bürosu’na başvurur.Bu dilekçe şu bilgileri içermelidir:

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemelerinde  Letonya - Türkiye - Türkiye - Letonya Maç Tarihleri icin TIKLAYIN



a) Vize alacak kisinin pasaport bilgileri
b)Ziyaret amacı
c)Letonya’da kalış gün sayısı
d)Kaç girisli vize istendiği

Bu belgenin Letonya Göçmen Bürosu tarafından düzenlenmesi esastır. Davetiyenin bir kopyasının Konsolosluğa ibrazı yararlıdır ancak zorunlu değildir.

Tam doldurulmuş başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize başvuru formu
2 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz biometrik fotoğraf (Fotografların son üç ay içinde beyaz fon üzerine çekilmis 45x35mm ölçülerinde 2 adet olmasına dikkat edilmelidir)Pasaport; (vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır.)
Çalışıyorsa işyerinin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben seyahat detaylarını belirten kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi
Firmanın vergi levhası (fotokopi)
Firmanın ticaret sicil gazetesi ilanı (fotokopi)
Firmanın faaliyet belgesi (fotokopi)
Firmanın imza sirküleri (fotokopi)
SSK işe giriş bildirgesi (fotokopi)
Maaş bordrosu (fotokopi)
Hesap cüzdanı (fotokopi)
Otel ve uçak rezervasyonu
Seyahat sağlık sigortası; (30.000,- € teminatlı)


Geçerli shengen vizesine sahip olan ve ilgili ülkeden aldığı schengen vizesini o ülkede kullanmış olan kişiler bu vizeleri ile seyahat edebilirler.Ancak başka ülkeden alıp ilk defa schengen vizesini bu ülkede kullanmak isteyenleri ülkeye girişine müsade edilmeyebilir.

Konsolosluktan alınan başvuru formu mutlaka büyük harflerle doldurulacak üzerine 1 adet fotoğraf yapıştırılacaktır ayrıca davetiye numarası vize basvurusunda belirtilecektir.İnceleme prosedürleri gereğince vize başvurusu yapan kişilerle mülakat yapılabilir bu da vize alım süresini etkileyebilirPasaportlar talep edilen vize bitim tarihinden itibaren 3 ay süre ile geçerli olmalı ve en az iki vize sayfası bulunmalıdır.

Vize basvurusunun reddedilmesi halinde vize ücreti iade edilmemektedir..


Vize için basvurmanız gereken yerler:
Letonya Büyükelçiliği Ankara

Vize Formu alabileceginiz yerler
İstanbul Fahri KonsolosluğuAntalya Fahri Konsolosluğu

AVRUPA ÜLKELERİNDE NELER OLUYOR?