Litvanya Vizesi - Litvanya Vizesi için gerekli belgeler - Litvanya Vize Bilgileri - Litvany'ya vize başvurusu,

LİTVANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ VİZE KOŞULLARI

Litvanya Cumhuriyeti'nin tüm vizeleri Ankara'da bulunan Litvanya Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü tarafından verilmektedir. Türk vatandaşlarından yeşil pasaport ve kırmızı /gri hizmet pasaportlarına sahip olanlardan vize istenmemektedir. Lacivert Pasaport sahiplerine uygulanacak vize için Konsolosluğa sunulması gereken belgeler aşağıdaki gibidir:

1. Pasaport (Pasaport, Litvanya'dan ayrılma tarihinden itibaren en az 3 ay geçerlilik süresine sahip olmalıdır).

2. Büyükelçilikten alınan vize formu (Tamamı büyük harfle yazılmalı).

3. Bir adet 35x45 mm vesikalık fotoğraf, yeni çekilmiş arka zemini beyaz fonlu olmalı.

4. Gidecek olan şahsın adına ve adresine, Litvanya’nın İçişleri Bakanlığı Göçmen Bürosu tarafından onaylanmış davetiye. Davetiye posta/kargo ile şahsın adresine gelmelidir. Konsolosluk vize tarihlerini davetiyede görülen tarihlere aynen uyarak verecektir. Geç yapılan başvurularda herhangi bir koşulda daha uzun tarihli vize verilemez. Kişiler bunu göz önünde bulundurarak zamanında başvurmalı ya da davetiyedeki bitiş tarihinde Litvanya’dan ayrılmaya hazırlıklı olmalıdır (Büyükelçilik gerektiği takdirde davetiyenin orijinalini isteme hakkına sahiptir).

5. Litvanya'da tüm kalış süresince geçerli, 30.000 Euro teminatlı uluslararası sağlık sigortasının orijinaliyle beraber kopyası iletilmeli. Kişi orijinal sigortayı Litvanya seyahatı süresince yanında bulundurmalı.

6. Litvanya'da kalınacak her gün başına 40-Euro'luk seyehat çeki ya da bu miktara denk banka hesabı.

7. Ticari amaçlı vize için, vergi levhası, oda sicil kaydı, resmi gazete ilanı, ssk ödenti makbuzu, işbirliği anlaşması kopyaları eklenebilir.


NOT:
Vize ücreti iade edilmez. Vize, başvuru gününü takiben 5-7 iş günü içinde verilir.Başvurular istenen tüm belgelerle birlikte şahsen yapılmalıdır.Konsolosluk Bölümü hafta içi her gün 09.30–12.00 saatleri arasında açıktır.


Vize Ücretleri:
Tek giriş vizesi: 60 EURO
Çoklu giriş vizesi : 60 EURO
Transit vizesi : 60 EURO
Uzun süreli kalış vizesi : 60 EURO

Adress:
Litvanya Büyükleçiliği
Mahatma Gandi Cad. 17/9 G.O.P- ANKARA
Tel: 0312 447 07 66
Fax:0312 447 06 63