Estonya Vize - Estonya Vizesi için gerekli belgeler - Estonya vizesi başvurusu - Estonya vize şartları - Estonya'ya vize nasıl alınır


Estonya Vize Bilgileri (güncelleme Ekim 2008) - Estonya'ya gitmek için vize müracatında bulunacakların dikkatine:


Kisa sureli vize (C tipi) : Schengen bolgesine tek ya da cok giris ve orda kalis icin verilen vize.

Uzun sureli vize (D tipi) - Tek ya da coklu giris ve kalis icin verilen vize. ( orn. Yabanci medyayi temsil eden resmen taninmis gazetecilere, Estonya Fahri Konsoloslarina, kisa sureli calisma izin sislemlerini vize basvurusundan once tamamlamis olanlara ve aile bireylerine (es, cocuk ve bakmaya yukumlu oldugu oldugu yetiskin cocuk).
Uzun sureli vizeler yalnizca Estonya'da gecerlidir.


VIZE BASVURUSU SIRASINDA GEREKLI BELGELER
1- Gecerli bir seyahat belgesi - En az 2 adet bos vize sayfasi olmali ve vizenin gcerliliginin bitiis tarihinden itibaren en az 3 ay gecerliligi olmali.

2- Vize Basvuru Formu (ingilize,estonyaca,rusca)

3-Bir adet renkli fotograf (35 x 45 mm olculerinde; arka fonu beyaz ve tek renk) Lutfen resmi basvuru formuna yapistirmayiniz

4- Estonya'da gecerli bir saglik sigorta policesi (Estonya'daki kalis suresinin tamamini iceren ve en az 469 400 EEK ya da 30 000 EURO kapsami olan)

5-Seyahatin amacini ve sebebini garanti eden belgeler (vize davetiyesi ya da uluslararasi organizasyondan bir davetiye mektubu, kayitli bir turist/seyahat acentesinden makbuz (voucher), varis ulkesine giris yetkisi veren belge, yolculuk biletleri ve diger benzeri belgeler)

6-Vize talep eden ziyaretciler yeterli finanssal guce sahip olduklarini ispatlamalidirlar. ( isveren kagidi, gelir vb.)

7-Estonya'da kalirken konaklama ve diger harcamalarinin karsilanacagini garanti eden belgeler.

8-Vize ucreti odendigine dair dekont.


Uzun sureli vize icin basvuru sirasinda gerekli olan digger belgeler ise:
1- Gazeteciler akreditasyonlari ile beraber isverenlerinden Estonya'daki masraflarinin karsilanacagina dair bir garanti mektubu getirmelidirler.

2- Es ve resit olmayan cocuk durumundan uzun sureli vizeye basvuracaklar evlilik durumlarini ve aralarindaki bagi gosteren belgeleri basvuru sirasinda sunmalidirlar.

3- Uzun sureli vizeye basvuran resit cocuklar aralarindaki iliskiyi (aile bagini gosteren) belgenin disinda herhangi bir saglik engeli olmadigini kanitlayan bir belge de sunmalidir.


Vize Ucretleri:
Kssa sureli vize (C tipi) : 60 euro
Uzun sureli vize (D tipi) : 80 euro

Vize ucretleri,
Garanti Bankasi Gaziosmanpasa Subesi'ne yatirilmalidir.
Sube kodu: 324
Hesap numarasi: 9097779
Swift kodu: TGBATRISXXX

Vize Basvurulari: Estonya Büyükelçiliği Ankara >>>